Miira no Kaikata (ミイラの飼い方)

Presentació de l’anime 

Miira no Kaikata (ミイラの飼い方) és un un anime creat per Kakeru Utsugi i adaptat a sèrie d’anime per Atsushi Nasuda que es va emetre entre gener i març de 2018. gràcies a l’estudi 8-Bit.

Argument 

L’argument d’aquest anime comença amb en Sora Kashiwagi, fill d’un arqueòleg que investiga a Egipt. En Sora viu juntament amb la seva tia Kaede i va l’institut. Un dia, el pare d’en Sora li regala un sarcófag en el qual hi ha una petita momia vivent a la cual decideix adoptar com a mascota, després de que li insisteixi, i l’anomena Mii-kun. Als pocs dies, en Tazuki Kamiya (que es un bon amic d’en Sora) coneix a la petita mòmia vivent i es fan amics. Quan en Sora va a classe, en Mii l’anyora i s’asseca però amb l’aigua revifa. Per evitar el malestar d’en Mii, en Sora decideix dur-lo a classe. Allà una amiga d’en Sora, la Asa Motegi , el confón amb un ninot de cotó i li demana si el pot tenir una estona. En Mii acaba a la bossa de l’Asa però aconsegueix tornar amb en Sora. Per evitar que l’Asa es senti malament, en Sora fabrica un ninot de cotó bastant semblant a en Mii.

Un dia, mentre en Tazuki tornava a casa, es troba a una cria d’oni que l’observa. L’oni el segueix fins la seva casa i amb el pas del temps, en Tazuki li permet quedarse. Quant el presenta a en Sora i a en Mii, li decideix anomenar Conny. A en Conny i en Tazuki els hi costa avenir-se inicalment però amb el temps la seva relació millora.

Més endevant, l’Asa, que es una persona que té por als llangardaixos, es troba que a la seva casa apareix un drac. L’Asa truca a en Sora el qual va tan rápid com pot a resoldre el seu problema. Afortuandament, l’Asa i el drac es fan amics i l’Asa decideix anomenarlo Isao. En Conny, l’Isao i en Mii es troven i així es forma un petit grup de cuidadors de criatures extraordinàries amb les seves mascotes.

L’últim en incorporarse al grup es en Daichi Tachiaki, un estudiant d’un curs superior el cual no té bona reputació tant per les seves notes ni per el seu comportament poc acceptat per la resta de la seva classe. En Daichi és sonàmbul a més que té malsons i això altera el seu comportament. Un dia apareix un baku, un yokai que s’alimenta dels somnis, el cual l’ajuda amb el seu problema. En Daichi al inici no és del tot acceptat per en Tazuki però la seva relació millora. Quant presenten al baku a la resta de les mascotes, en Daichi l’anomena Mukumuku.

Un dia decideixen deixar a les seves peculiars mascotes a un santuari el cual té a dos yokai amb capacitat de parla que el vigilent. Als boscos del voltant hi habiten alguns altres éssers fantàtics com ara un kiuby, un drac asiàtic o un unicorn.

Miira no Kaikata és un anime que mitjançant els personatges mitològics parla sobre les emocions i l’amistat. En aquest anime, els sentiments de les mascotes tenen força rellevància així com les dels seus cuidadors. Mitjançant éssers que no son comuns, vol inicidir en la relació entre els cuidadors i les seves mascotes donant importáncia a les dues parts. La relació entre en Conny i en Tazuki inicialment no es bona perquè en Tazuki té por de no saberlo cuidar bé però gràcies a en Sora i a la resta del grup, la seva relació millora. En Mii es sent sol quan en Sora no hi és a casa i a mesura que coneix a altres criatures mitológiques la seva sensació de soledat disminueix.

Personatges mitològics

Alguns dels personatges mitològics que hi apareixen amb relació a la mitologia japonesa són els següents:

  • Conny: És una cria d’oni, és a dir, la representació que fan els japonesos dels diables. Té una forma similar a la d’un humà, té la pell roja i dues banyes que es situen al costat de cada orella. Té el cabell blanc i duu una vestimenta groga amb llampecs vermells. Els oni compten amb moltes similituds del ogre de cultura occidental. Representa els mals esperits i la mala sort, a més de ser un esperit de la mort. La personalitat del Conny no acaba d’encaixar amb la d’en Tazuki, el seu cuidador, i per això moltes vegades tenen petites baralles.
  • Mukumuku: Es tracta d’un baku, és a dir, d’un yokai que s’alimenta dels somnis de les persones. Generalment són descrits com a quimeres, amb el cap d’un elefant i el cos d’un lleó o amb el cap d’un lleó, el cos d’un cavall i la cua d’una vaca i les cames i els peus d’un tigre.Alternativament, aquestes criatures poden semblar-se molt a porcs.És originari de la Xina, en general se’ls descriu com a éssers benignes i que es mengen els malsons i els mals esperits. El baku és molt famós per la seva habilitat de devorar somnis, i pot ser utilitzat per persones en el medi de malsons sinistres, després de la qual cosa la criatura consumirà la visió i la fortuna dolenta que el conté. Quan algú té un malson, pot parlar-li a un baku dins de la son i ell la devorarà. A la nit següent només trobaran bons i reconfortants somnis.  El color d’en Mukumuku és entre negre i blau molt fosc i la relació que té amb el seu cuidador és força bona ja que l’ajuda no tenir malsons.

91087l.jpg


Els protagonistes de Miira no Kaikata. Clica aquí per a veure l’origen de la imatge