Hoozuki no Reitetsu (鬼灯の冷徹)

Presentació de l’anime

Hoozuki no Reitetsu és un manga creat per Natsumi Eguchi des de 2011.  Aquest compta amb un total de 25 volums. Encara que més endavant, el 2014, es va crear la versió anime d’aquest, que compta amb 28 capítols.

Argument

Aquesta obra és protagonitzada per Hōzuki, un Oni (ogre yōkai), que treballa per Yamarāja (déu de la mort). Durant aquest anime es pot observar com treballa, intentant solucionar els problemes que succeeixen a l’infern japonès (a través d’això, l’autor aprofita per criticar la societat japonesa actual). Aquest personatge a més, també classifica als monstres que habiten per zones. És molt fred i calculador. Es pot veure que s’utilitza molt l’humor negre.

Hoozuki.no.Reitetsu.full.1678107

Personatges de la sèrie. Clica aquí per la foto original

Personatges mitològics

Com a primer personatge mitològic, tenim el Oni/Ogre yōkai (que és l’ésser que és el protagonista).  Compta amb moltes similituds del ogre de cultura occidental. Representa els mals esperits i la mala sort, a més de ser un esperit de la mort. Normalment se’ls representa com a figures enormes, amb una o més banyes, i de pell verda o vermella  (encara que pot variar), vestint només amb “taparrabos” i portant tubs de metall.

oni

En segon lloc, tenim a Yama/ Yamarāja. Aquest és el Déu de la mort, senyor dels esperits dels morts i cap del infern. El seu orígen és en la religió hindú, encara que també s’hi troba en la mitología japonesa. Al Japó, es creia que aquesta deïtat era l’encarregat de jutjar als esperits dels morts; això ho realitza a Meido (el món on els esperits esperen a ser jutjats, és a dir, una espècie de purgatori). Ell atribueix un dels destins per a aquests: el primer de tots, per als pecadors, és entrar al Jigoku (l’infern), els que són més purs, tenen la opció de ser bons ancestres, que cuiden dels seus descendents en vida, i per últim, el terme intermedi, tenim als que segueixen al Meido, esperant a ser reencarnats.

Stories-behind-celebration-of-dhanteras1

Yamarāja, sentat al tro, jutjant a una ànima. Clica aquí per la foto original