Kiitarō Shōnen no Yōkai Enikki (奇異太郎少年の妖怪絵日記)

Presentació de l’anime

Kiitarō Shōnen no Yōkai Enikki és un web-manga creat per Riichi Kageyama al 2008.  Aquest encara no s’ha publicat totalment. Encara que més endavant, el 2016, es va crear la versió anime d’aquest, que compta amb 12 capítols.

Argument

Aquesta obra comença amb el protagonista, Kiitarō, que té un sisè sentit que li permet veure yōkais. Ell vivia en un temple, i els seus membres, en descobrir aquest sentit del nen, és expulsat d’aquest. Després, troba un nou lloc per a viure-hi, on coneix a Suzu, que és una Zashiki-warasashi. A més, aquest sisè sentit fa que sempre estigui rodejat de yōkais, majoritàriament femenins, que li faran passar una sèrie d’aventures. És un anime de terror, encara que compta amb varis tocs de comèdia gràcies a alguns dels yōkais.

Kiitarou-Shounen-no-Youkai-TV-1000x600-1461845185

Personatges principals. Clica aquí per la foto original

Personatges mitològics

En primer lloc trobem els Yōkai. Aquests se’ls denomina als dimonis (encara que algunes parts de la cultura japonesa els ho denominen a les figures sobrenaturals en general). Tots són diferents, alguns tenen parts humanes, altres d’animals, o d’ambdós. Aquests són més poderosos que els humans, per això tenen un sentiment de superioritat cap a ells. Aquests no són derrotats per mundans, amb excepció dels monjos budistes que obtinguin la benedicció de Buda. Alguns Yōkai opten per viure apartats de la civilització humana, per evitar els problemes que poden desencadenar el contacte amb aquests, però hi ha d’altres que conviuen amb els humans per acabar concebent Hanyō, però es diu que les històries amoroses entre persones i Yōkaisacaben sempre amb tristesa.

Després trobem als Zashikiwarashi. Aquests són esperits que s’encarreguen de protegir les cases i als seus habitants de tots els perills, a més d’aportar felicitat en ells. La seva representació sol ser d’un nen o nena de 5-6 anys, vestit de forma tradicional, encara que en la seva majoria són nenes. Se’ls pot trobar en cases antigues i grans. Depenent de la branca de la mitologia japonesa, aquests tenen dos orígens diferents: el primer és que són avantpassats de la família, el segon és que es tracta d’un Yōkai. Aquests han de ser tractats com a fills reals per a la família que habita en la casa, ja que si aquest marxa, moltes accions dolentes cauran sobre ells. Es comporten com a nens petits normals i corrents.

212c4b9d5a115f25ac04d6d849decadc

Imatge d’una Zashiki-warashi. Clica aquí per la foto original

 

També apareix un Kitsune. En la mitologia, és un ésser en forma de guineu, que és un personatge molt intel·ligent i amb possessió de poders. Aquests augmenten a mesura que es fa gran. A més a més, a la mesura que aquests coneixements augmenten, surten més cues, que demostren el avançat que està aquest; el més poderós és el que té 9 cues. Aquests tenen la capacitat de convertir-se en humans, i a vegades ho fan per molestar als mundans, altres, en ajudar-los. Com a qualsevol deïtat, se’ls ofereix ofrenes.

Kitsune-380x240

Representació del Kitsune més poderós (el de 9 cues).Clica aquí per a la foto original

 

Un altre ésser mitològic japonès molt destacat i que apareix en aquest anime és Yukionna. Aquest és l’esperit de la neu. El que fa aquest esperit és matar a totes les persones que es troben en tempestes de neu, i que és impossible que surtin d’elles. El que feia era congelar a les persones amb el seu alè, o donant un nadó que ella porta en braços, que fa que aquests es congelin. Se la representa com a una dona molt bella i esvelta. Fins al segle XVIII se la considerava com a ésser del mal, però a poc a poc se la mostra com a més humana.

유키온나

Imatge d’una Yuki-onna. Clica aquí per la imatge original